top of page

Olen tällä hetkellä elämääni kohdassa, jossa tunnen suurta kiitollisuutta elämästäni. Näin ei aina ole ollut. Vaikka olen saanut nauttia monista hyvistä ihmissuhteista, mielenkiintoisista työtehtävistä, sekä taloudellisesta turvasta ja monista rikkaista kokemuksista, olen ollut pitkään itseltäni kadoksissa. En kyseenalaistanut valintojani tai pysähtynyt miettimään, mikä oikeastaan on elämäni syvin tarkoitus ja mihin suuntaan haluan kulkea. Elin elämääni kuin unessa, miettimättä haluanko aidosti sitä elämää,
jota elin.

Kuten niin moni muukin, hukkasin itseni pärjäämisen kulttuuriin ja ruuhkavuosiin. Suoritin elämääni niiden odotusten mukaan, joita minulle ulkopuolelta annettiin. Hanki hyvä koulutus, arvostettu työura, perhe, lapset, ulkomaanmatkoja jne. Asetin itselleni korkeat tavoitteet ja saavutin ne joka kerta. Ulospäin kaikki näytti täydelliseltä. Olin se ”kympin tyttö”, kiltti ja tunnollinen, ahkera ja reipas, ja aina valmiina auttamaan. Tein pitkän uran ensin korporaatiomaailmassa ja sen jälkeen varhaiskasvatuksen parissa.

Kopio_ Kopio_ Nimetön (12).png

Noin 7 vuotta sitten ymmärsin olevani erityisherkkä. Moni kokemus sai tuolloin selityksen. Ulkopuolisuuden ja erilaisuuden tunne vaihtui myötätunnoksi ja arvostukseksi itseäni ja herkkyyttäni kohtaan. Herkkyyteni on ollut elämässäni sekä vahvuus että kirous. Empaattisuus ja asioihin täysillä paneutuminen ovat minulle luontaista ja tunnusomaista, mutta niin on myös ylivastuullisuus ja ylikuormittuminen hektisessä ja vaativassa työympäristössä.

En osannut tunnistaa omia rajojani, enkä pyytää apua ajoissa.

 

Lopulta sain kokea, mitä on todellinen henkinen kasvu. Sairastuin vakavaan työuupumukseen. Jälkikäteen ajateltuna uupumus oli väistämätöntä. Olin jatkanut suorittamista entiseen malliin, vaikka työtehtävät ja työympäristö olivat vaihtuneet vuosien varrella. Olin tuntenut kasvavaa tyytymättömyyttä, mutta sinnitellyt ja puskenut eteenpäin tunnollisesti silkalla tahdonvoimalla ja toiminut itseäni vastaan vuosikausia. Sillä oli kova hinta.

 

_MG_4573.jpg

Uskon, että uupumus on seurausta siitä, kun elää ja toimii liian pitkään itseään vastaan. Jämähtää paikoilleen eikä osaa päästää ajoissa irti asioista, ihmissuhteesta tai työpaikasta, joka vie kohtuuttomasti voimia. Keho kertoo meille monin eri tavoin, milloin olemme kulkeneet virstan väärään suuntaan tai tehneet kompromissin oman totuutemme ja unelmiemme kanssa. Jos emme pysähdy kuuntelemaan mitä sydämemme hiljaa kaipaa, lopulta seuraa väistämättä uupumus, romahdus, murtuminen. Useimmat meistä pysäyttää vasta vakava sairaus, onnettomuus tai jokin muu kriisi. Joidenkin kohdalla tarvitaan ehkä useampi herätys, ennen kuin viesti menee perille. Ajattelen, että uupumus on lahja. Lahjan arvo on siinä, että alat kasvaa kohti itsesi näköistä elämää.

Uupumukseni myötä kiinnostuin yhä enemmän kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista ja henkilökohtaisesta kasvusta. Opiskelin energiahoitajaksi ja joogaohjaajaksi ymmärtääkseni paremmin, miten voin itse vaikuttaa omaan jaksamiseen ja stressinhallintaan. Armollisuus itseäni kohtaan ja oman keskeneräisyyden ja epätäydellisyyden hyväksyminen ovat tuoneet elämääni rentoutta.

 

Omat hyvät kokemukseni eri valmentajien ja mentoreiden kanssa työskentelystä saivat minut hakeutumaan Health Coach opintojen pariin. Löysin kutsumukseni ja aidon työnilon uudelleen. Saan suurta tyydytystä ja iloa siitä, että voin auttaa muita ottamaan vastuun omasta elämästään ja hyvinvoinnistaan, sekä kasvamaan omaan täyteen potentiaaliinsa. Tänä päivänä teen valmennustyötäni suurella sydämellä ja antaumuksella, mutta nyt omia rajojani ja jaksamistani herkällä korvalla kuunnellen. 

Elämä on täydellistä juuri nyt.

MIKSI JA MITEN MINÄ VOIN AUTTAA SINUA?

Yksinkertaisesti siksi, että olen itse tehnyt samaa löytöretkeilijän matkaa itseeni jo viimeiset 20 vuotta.
Matka jatkuu yhä edelleen, sillä henkinen kasvu on prosessi eikä määränpääni ole vielä saavutettu.

Tiedän miltä tuntuu, kun elämä jumittaa paikoillaan, kun on lopen uupunut ja tyytymätön itseensä. Tiedän miltä tuntuu odottaa parempia aikoja, lottovoittoa, pelastajaa tai mitä tahansa onnenpotkua, joka muuttaisi kaiken paremmaksi. Tiedän myös, miltä tuntuu elää unelmiensa elämää, tehdä haaveista totta ja herätä joka päivä innoissaan omasta elämästään ja eteen avautuvista uusista mahdollisuuksista. 

Elämä on jatkuvaa tasapainoilua pelon ja rakkauden välillä. Olen kulkenut henkilökohtaisen eheytymisen matkani kohdaten ja kahlaten läpi synkimmät pelkoni, sekä kokenut syvää paranemista tunnetasolla. Kokemukseni ovat opettaneet minulle nöyryyttä ja kestävyyttä, ja minuun on kasvanut myötätuntoa ja kantokykyä auttaa muita.

Olen hävennyt keskeneräisyyttäni, pelännyt tulla näkyväksi, turhautunut itseeni, tutustunut varjoihini, kyseenalaistanut uskomukseni, luopunut "uhrin viitasta", purkanut loputtomasti häpeää, sietänyt epävarmuuttani, epäillyt toistuvasti itseäni  ja omaa polkuani. Olen antautunut, luovuttanut ja noussut aina uudestaan. Omalla eheytymismatkallani olen etsinyt käsiini tietoa ja kokeillut kaiken mahdollisen, mikä on vienyt minua eteenpäin ja auttanut minua olemaan entistä voimaantuneempi, luovempi ja rohkeampi versio itsestäni. Oman transformaationi myötä olen saanut valmiuden ja kyvyn kannatella muita heidän eheytymisprosessissaan. Olen hankkinut myös ammatillisen pätevyyden toimia coachina, mentorina, hoitajana ja luotettavana henkisenä matkakumppanina. Syvennän jatkuvasti ammatillista osaamistani työn ohessa. HCA Master Coach tutkinnon sain valmiiksi 6/2022.

Tiedän, että edessäsi on pitkä ja kivinen tie. Mutta se kannattaa, sillä kaikki mistä haaveilet odottaa sinua pelon toisella puolella. Elämä palkitsee runsaasti ne, jotka ovat valmiita ottamaan vastuun omasta hyvinvoinnistaan ja elämästään. Jotka uskaltavat heittäytyä seikkailuun ja kaivaa sisältään esiin ne aarteet, joiden avulla pystyy kasvamaan täyteen mittaansa. Pikavoittoja eikä oikotietä onneen ole olemassakaan. Jokaisen on yksin tehtävä päätös ja otettava vastuu itsestään ja hyvinvoinnistaan. Muutosmatka itseesi on luultavasti elämäsi antoisin ja palkitsevin kokemus. Matkantekoa helpottaa kuitenkin huomattavasti, kun rinnallasi on joku joka tuntee reitin ja maaston. Joku, joka on kulkenut saman muutoksen matkan itse.

 

Yhdistän työssäni monipuolisesti ja luovasti erilaisia pedagogisia, kognitiivisia ja somaattisia valmennusharjoituksia, NLP harjoituksia, kirjoittamista, tunnetyöskentelyä, tanssia, joogaa, mielikuvaharjoittelua, meditaatioita,  vahvaa intuitiotani sekä omaa elämänkokemustani ja paljon muuta.

IMG_0548 (2).jpg

Miten rentoudun?

Vapaa-aikanani nautin viettää aikaa läheisteni ja ystävieni kanssa. Kesäisin viihdyn vanhalla torpallani, jossa pääsen täysin rentoutumaan ja hengähtämään. Nautin erityisesti kiirettömistä aamuista, pitkistä lounaista ja syvällisistä keskusteluista. Villiuinti ja metsässä samoilu ravitsee sieluani. Mikään ei voita puusaunan lämmitystä ja tunnelmallisia löylyjä kesäyössä.

Argentiinalainen tango ja vapaa tanssi ovat säännöllinen kehollinen oma harjoitukseni. Nautin itseilmaisusta vapaan liikkeen kautta ja tanssiessani koen vahvaa yhteyttä itseeni ja muihin. Kun tanssin, unohdan rajoitteeni ja muistan kuka syvimmiltäni olen. Uskon, että tanssi on ihmisen syvin olemus.

Intohimoni on jatkuva kasvu ja kehittyminen
ja mottoni on Kaikki järjestyy! 
 

bottom of page